ScubaDoe: maak kennis met snorkelen en duiken
 
Leeftijd: 8 tot 14 jaar scubadoe

 

 


Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-programma kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze met de 1*-juniorduikopleiding van de NOB kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

 

De NOB-ScubaDoe-jeugdopleiding is voor kinderen van 8 tot 14 jaar en leert ze op een veilige manier omgaan met het snorkelen en/of duiken met perslucht. De snorkelopleiding bestaat uit drie niveaus (A,B en C) en na ieder niveau haalt uw kind een diploma. De lessen van de snorkelopleiding vinden plaats in het zwembad.

 

De persluchtopleiding bestaat uit 4 niveaus, waarvan de eerste drie plaatsvinden in het zwembad. Een veilige en vertrouwde omgeving om de eerste beginselen van het duiken te leren. Na het derde niveau kan uw kind een of meerdere buitenwaterduiken maken.

 

De duikopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd. Zodra de kinderen alle vier de niveaus hebben doorlopen én 14 jaar zijn, kunnen ze beginnen met de 1*-duikopleiding. Met het behalen van het ScubaDoe-brevet kunnen ze zelfs vrijstelling krijgen voor de zwembadlessen van de 1*opleiding.

 

Meer weten over de ScubaDoe-jeugdopleiding? Neem een kijkje op de speciaal ingerichte ScubaDoe-website of neem contact met ons op.

Octo-Poezz

 

1*-Juniorbrevet: een mooie opstap richting het 1*-brevet

 

 Leeftijd: 12 tot 14 jaar

 

junior

Voor jongeren van twaalf tot veertien jaar heeft de NOB een speciaal brevet ontwikkeld: het 1*-juniorbrevet. Dit brevet sluit perfect aan op het ScubaDoe-programma. Met het 1*-juniorbrevet mogen jongeren onder begeleiding van een meerderjarige duiker het buitenwater in. Dat maakt duiken voor hen leuk en uitdagend!

Hoewel de vorm en inhoud van het 1*-juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere 1*-brevet, zijn in verband met de leeftijd van de doelgroep een aantal aanpassingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de beperking van de maximale diepte, maar bijvoorbeeld ook om het aantal duiken per dag en de minimale watertemperatuur. Deze breveteisen zijn door de Jeugdcommissie, Medische Commissie en Veiligheidscommissie van de NOB met zorg opgesteld.

Door het behalen van het 1*-juniorbrevet kunnen jongeren de NOB-duikopleidingen soepel doorlopen: vanuit het ScubaDoe-programma is eenvoudige doorstroming naar het 1*-juniorbrevet mogelijk, en hetzelfde geldt voor de doorstroming richting het 1*-brevet.